Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Sastāvdaļas:

14 bumbiņu pagatavošanai vajadzēs:

400 g maltas cūkgaļas un liellopu gaļas;
4 ēdamk. maltas rīvmaizes;
1 neliels sīpols;
2 ķiploka daiviņas;
1 ola;
Dažas muskatrieksta rīves;
Sāls, pipari;
Eļļa cepšanai.

Mērcei:

400 ml liellopu gaļas buljona;
30 g sviesta;
2 ēdamk. milti;
2 ēdamk. krējuma;
Vorčesteras mērce (pēc garšas);
Sāls, pipari.

Pasniegšanai:

Kartupeļu biezenis;
Vārīti zirņi;
Dzērveņu/brūkleņu ievārījums;
Ķiploku lociņi vai citi zaļumi.

 

Bļodā gaļu labi samaisiet ar smalki sagrieztu sīpolu, sasmalcinātu ķiploku, rīvmaizi, olu, muskatriekstu, sāli un pipariem. Ļaujiet masai kādu laiku nostāvēties, lai rīvmaize uzbriest.

Ar samitrinātām rokām izveidojiet 14 gaļas bumbiņas.

Uzkarsējiet pannu ar eļļu un ievietojiet tajā bumbiņas tā, lai tās sasvstarpēji nesaskartos.

Cepiet kotletes no visām pusēm, periodiski tās apgriežot, apmēram 8–10 minūtes, līdz ir pilnībā gatavas.

Izņemiet bumbiņas no pannas. Ja ir daudz piedegušu gabaliņu, noskrāpējiet tos ar lāpstiņu un izņemiet.

Tad tajā pašā pannā gatavosim mērci: izkausējiet sviestu, pievienojiet miltus un, maisot, karsējiet apmēram vienu minūti.

Pēc tam, turpinot maisīt, pievienojiet liellopa gaļas buljonu pa drusciņ – jāiegūst viendabīga masa. Karsējiet, līdz mērce iegūst vajadzīgo biezumu.

Pievienojiet krējumu, Vorčesteras mērci, sāli un piparus pēc garšas un labi samaisiet.

Atgrieziet bumbiņas pannā un ļaujiet tām uzsilt mērcē.

Pasniedziet ar kartupeļu biezeni, zirņiem, ievārījumu un zaļumiem.