Kopšana un lietošana
Katliņu kopšana
- Jaunais katls pēc izpakošanas ir uzmanīgi jānomazgā karstā ūdenī ar trauku mazgāšanas līdzekli un pēc tam pirms lietošanas rūpīgi jāizžāvē.
- Ja katls ir karsts, pirms mazgāšanas ļaujiet tam vismaz dažas minūtes atdzist.
- Ja uz katliņa apakšas ir daudz sodrēju, iemērciet to siltā ūdenī un atstājiet uz vairākām stundām.
- Neizmantojiet asus skrubjus. Grūti noņemamiem netīrumiem varat izmantot mīkstu neilona vai maigus abrazīvus sūkļus vai neasas birstes. Neizmantojiet metāla izstrādājumus un ļoti spēcīgus abrazīvus līdzekļus, jo varat sabojāt emalju.
- Triki katliņu mazgāšanai: Piepildiet katlu ar siltu ūdeni, pievienojiet nedaudz sāls un pēc tam uzvāriet ūdeni – tas palīdzēs notīrīt stipri piedeguša ēdiena atliekas. Pēc tam ļaujiet ūdenim pilnībā atdzist un nomazgājiet piedegušā ēdiena atliekas kā parasti.
- Varat arī vispirms iegremdēt katlu karstā ūdenī, pievienot nelielu daudzumu trauku mazgāšanas līdzekļa, pagaidīt, un tad izmantot mīkstu sūkli, lai viegli notīrītu traipus. Ja traipi joprojām nepazūd, pievienojiet nedaudz etiķa un dzeramās sodas, uzkarsējiet un noskalojiet ar karstu ūdeni.
- Iesakām noslaucīt katlu pēc mazgāšanas, nav ieteicams atstāt to nožūt. Trauku daļas, kas nav pārklātas ar emalju, var sākt rūsēt, ja tās uzreiz nenožāvē.
Katla lietošana
- Grand Feu ir piemērots indukcijas, plīts virsmām, gāzes plītīm, krāsnīm un griliem.
- Katliņš ir ietilpīgs, ar smagu čuguna vāku, spēj ilgstoši saglabāt siltumu un gatavošanas laikā vienmērīgi to sadalīt trauka iekšpusē. Ēdiens, ko pagatavo un atstāj katlā, ilgi saglabājas karsts, tā garša kļūst vēl izteiktāka un bagātīgāka.
- Sautējamo katliņu var izmantot ēdiena atdzesēšanai. To var uzglabāt saldētavā ar pusfabrikātiem vai atdzesēt tieši pirms ēdiena pasniegšanas siltā dienā. (Tikai iedomājieties, cik garda būs aukstā biešu zupa!)
- Smagais vāks aiztur mitrumu, kas sakrājas vāka īpašajās rievās un vienmērīgi samitrina maltīti tās pagatavošanas laikā.
- Gatavojot ar Grand Feu, iesakām izvēlēties zemu vai vidēju temperatūras intensitāti. Tas ļaus sasniegt vislabākos rezultātus. Ļaujiet katlam pakāpeniski uzkarst. Ja recepte prasa lielu karstumu, samaziniet intensitāti, tiklīdz ir sasniegta vēlamā temperatūra. Augstā temperatūrā katlu izmanto tikai maizes cepšanai.
- Maisīšanai ieteicams izmantot koka vai silikona instrumentus.
- Vispirms pievienojiet Grand Feu taukus un uzkarsējiet līdz vajadzīgajai temperatūrai. Tiek uzskatīts, ka temperatūra ir piemērota gatavošanas uzsākšanai, ja uz virsmas ir viegls viļņojums. Par pareizu sviesta un citu tauku temperatūru liecina viegla burbuļošana un putošana. Ja tauki sāk dūmot vai sviests kļūst brūns, tas nozīmē, ka ir pārāk augsta temperatūra un tā ir nedaudz jāsamazina pirms turpināsiet gatavot. Ātrākais veids, kā to izdarīt, ir uz brīdi noņemt pannu no karstuma avota.
Uzmanību! Nekarsējiet sausu/tukšu trauku. Grand Feu traukus nekādā gadījumā nedrīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.
Svarīgi: Emaljas pārklājuma laikā trauka malā var palikt atvērta čuguna mala. Ieteicams to ieeļļot, lai novērstu rūsas veidošanos. Ja tomēr parādās rūsa – tas nekaitē trauka lietošanai. Pietiek noskalot ar siltu ūdeni un sūkli, kārtīgi nosusināt un ieeļļot.
Trauka kopšanai nekad nelietojiet abrazīvus tīrīšanas līdzekļus, jo tie var sabojāt emaljas virsmu!
Garantija neattiecas uz trauku bojājumiem, kas radušies, nepareizas kopšanas un lietošanas rezultātā.
