
Sastāvdaļas:
500 g vistas sirsniņu;
Dažas lauru lapas;
Piparu graudiņi;
3 vidēji lieli burkāni;
4 kartupeļi;
1 ēdamk. 50 g sviesta;
2 ēdamk. krējuma;
1 ēdamk. sasmalcinātu svaigu garšaugu (pētersīļu, diļļu).
Gatavošana:
Sirsniņas nomazgājiet, aplejiet ar aukstu ūdeni un uzvāriet. Nosmeliet putas. Pievienojiet sāli, lauru lapas un piparu graudiņus un vāriet 10 minūtes. Nosmeliet lauru lapas un piparu graudiņus.
Pievienojiet sasmalcinātus burkānus un vāriet 10 minūtes. Pievienojiet sasmalcinātus kartupeļus un vāriet, līdz tie kļūst mīksti.
Pannā izkausējiet sviestu, pievienojiet miltus un cepiet, līdz vairs nav jūtama neapstrādātu miltu smarža. Nosmeliet buljonu no katla, kurā vārās sirsniņas un dārzeņi, un, nepārtraukti maisot, ielejiet to apceptajos miltos. Pievienojiet skābo krējumu, samaisiet un pārlejiet mērci atpakaļ katlā ar sirsniņām.
Sautējumu samaisiet, vajadzības gadījumā pievienojiet sāli, garšaugus un uzvāriet.