Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Sastāvdaļas:

4 porcijām:
2 ēdamk. kokosriekstu eļļas;
150 g svaigu šitake sēņu;
1/2 liela sarkanā sīpola;
Gabaliņš ingvera;
2 citronzāles kātiņi;
3 ķiploka daiviņas;
1 čili pipars (asākai garšai pievienojiet vairāk);
50 g Tom kha pastas;
1 l buljona;

500 ml kokosriekstu krēma;
400 g lielo tīģergarneļu (notīrītu, bez čaulas);
1 ēdamk. brūnā cukura;
2 ēdamk. zivju mērce;
Laima sula (pēc garšas, apmēram puse vai viens vesels);
80 g rīsu nūdeļu;
Koriandrs;
Čilli eļļa;
Sāls;

Gatavošana:

Izkausējiet kokosriekstu eļļu čuguna katlā.

Pievienojiet šķēlītēs sagrieztas šitake sēnes un nedaudz sāls. Periodiski maisot, apcepiniet sēnes, izņemiet no katla un nolieciet malā.

Pievienojiet katlam vēl kokosriekstu eļļas un pievienojiet garšvielu bāzes sastāvdaļas: sīpolu pusītes, sasmalcinātus citronzāles kātiņus, sagrieztu ingveru), ķiplokus un čili piparus. Visu apcepiet apmēram 5 minūtes.

Pievienojiet Tom kha pastu un apcepiet apmēram vienu minūti.

Ielejiet buljonu un vāriet uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes.

Izmantojiet sietiņu, lai izņemtu garšvielu bāzes sastāvdaļas un tās vairs neizmantojiet.

Ielejiet kokosriekstu pienu un zivju mērci, pievienojiet cukuru un izspiediet laima sulu. Pēc samaisīšanas nogaršojiet un, ja kaut kā pietrūkst, pievienojiet vēl.

Pievienojiet garneles un apceptās šitake sēnes. Pagaidiet dažas minūtes, lai garneles izvārās.

Noņemiet zupu no karstuma.

Ievietojiet bļodiņās rīsu nūdeles, kas pagatavotas saskaņā ar instrukcijām, un pārlejiet tās ar zupu. Garšojiet ar koriandru un čili eļļu.