
Sastāvdaļas:
5 olu dzeltenumi;
250 ml. 35 % krējuma;
250 g Mascarpone siera (istabas temperatūrā);
300 g “Savoiardi” cepumu;
200 ml. Espresso kafija;
150 g pūdercukura;
20 g kakao pulvera.
Gatavošana:
Samaisiet olu dzeltenumus ar pūdercukuru. Sagatavojiet tvaika vannu un novietojiet uz tās olu maisījumu, svarīgi, lai olu maisījuma trauka dibens nesaskartos ar ūdeni, uz kura tas ir novietots. Olu maisījumu ar mikseri, nepārtraucot maisiet apmēram 5 minūtes, līdz maisījums ir dubultojis savu tilpumu un ievērojami kļuvis gaišāks. Noņemiet krēmu no karstuma un vēlreiz saputojiet.
Citā bļodā saputojiet krējumu kopā ar maskarpones sieru. Iegūto krēmu iemaisiet olu masā.
Iemērciet cepumus pirkstiņus kafijā un kārtojiet tos “Grand Feu” 3,5 l katlā: cepumu kārta, krēma kārta, kakao un vēlreiz tādā pašā secībā.
Pēc kārtošanas atstājiet ledusskapī uz 4 stundām, lai nobriest. Pirms pasniegšanas pārkaisiet virsu ar kakao.