
Sastāvdaļas:
Drupatām:
500 g miltu;
100 g kakao;
360 g cukura;
400 g sviesta;
6 ēdamk. krējuma;
Pildījumam:
1 kg biezpiena;
4 olas;
4 ēdamk. cukura;
1 paciņa vaniļas pudiņa;
4 ēdamk. krējuma.
Gatavošana:
Dziļā bļodā izsijājiet miltus, cukuru, kakao un sagrieziet sviestu nelielos gabaliņos, pievienojiet miltu maisījumam, tad pievienojiet skābo krējumu un berzējiet starp pirkstiem, līdz izveidojas drupatas. Izvelciet bumbiņā un ielieciet uz stundu saldētavā, lai mīklu būtu vieglāk rīvēt.
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 ºC, sagatavojiet “Grand Feu” cepšanas trauku un izklājiet ar cepamo papīru.
Rīvējiet mīklu caur biešu rīvi un sadaliet divās daļās. Nolieciet malā mazāko pusi drupatu.
Ievietojiet lielāko daļu drupatu sagatavotajā veidnē un ar rokām piespiediet, lai veidotos gluda kūkas pamatne.
Pagatavojiet pildījumu, sasmalcinot biezpienu, olas, sauso pudiņa pulveri, skābo krējumu un cukuru.
Iegūto maisījumu uzlejiet uz kūkas pamatnes un pārberiet atlikušajām drupatām.
Cepiet 40 minūtes.