
Sautējumu receptes
Sirsnīgs, sildošs gaļas vai dārzeņu sautējums var uzlabot drūmu dienu. Tas ir ēdiens, kurā apvienojas dažādas garšas un sastāvdaļas, un rezultāts vienmēr ir patīkams garšas kārpiņām.
Sautējums nodrošina daudz iespēju improvizēt: varat pielāgot receptes tam, kas jums pašlaik ir jūsu mājas ledusskapī.
Lēnais gatavošanas process palīdz saglabāt uzturvielas un iegūt unikālu, maigu garšu bez liela tauku satura. Šis garšīgais, sātīgais ēdiens ir bagāts ar olbaltumvielām, vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, tāpēc sautējums būs ne tikai ļoti garšīgs, bet arī noderīgs.
Esam izvēlējušies savas iecienītākās receptes no dažādām valstīm, kuras var viegli pagatavot čuguna katlā vai pannā. Tas neprasīs daudz pūļu, un sautējuma garša pārsteigs pat visprasīgākos!
6 padomi, kā pagatavot ideālu sautējumu
Mūsu sautējumu recepšu izlase palīdzēs jums pagatavot gardas pusdienas vai vakariņas. Taču ir vēl daži triki, kas palīdzēs izbaudīt ēdienu ar ļoti bagātīgu garšu. Lūk, daži padomi, kā pagatavot perfektu sautējumu:
1. Izvēlieties čuguna traukus. Čuguna katli un pannas ir ideāli piemērotas sautējumu gatavošanai. Šis materiāls ir ideāli piemērots karstuma saglabāšanai un vienmērīgai sadalīšanai, lai lēni gatavots ēdiens iegūtu dziļu un bagātīgu garšu. Smagais čuguna vāks aiztur mitrumu, tāpēc sautējums gatavojas lēni un vienmērīgi. Tajā esošā gaļa kļūst mīksta, bet dārzeņi pārlieku neizmirkst: dažādās sastāvdaļas patīkami saplūst kopā, piešķirot ēdienam vēl lielāku harmoniju.
2. Izvēlieties dabisku buljonu. Lai gan sautējumam der arī tīrs ūdens vai buljona kubiņš, vislabāko garšu iegūsiet no dabīga, mājās gatavota buljona. Lieliski der vistas, citas gaļas, zivju vai pat dārzeņu buljons. Nepārsāliet to pārāk daudz, lai tas nenomāktu sautējuma garšu.
3. Pirms sautēšanas apcepiet gaļu. Ja gatavojat gaļas sautējumu, pirms buljona pievienošanas apcepiet gaļu. Nelieciet pārāk daudz pannā, lai gaļa labi apceptos un viegli karamelizētos. Šis solis ļaus izcelt gaļas garšu sautējumā.
4. Apcepiet garšvielas: kad gaļa ir pagatavota, tajā pašā čuguna pannā apcepiet sīpolus, ķiplokus un citas garšvielas. Izvēloties garšvielas, neaizmirstiet par svaigiem garšaugiem (timiāns, rozmarīns un lauru lapas ir lieliski piemērotas sautējumiem) un ķimenēm vai čili pārslām. Visas šīs garšvielas piešķirs sautējumam lielāku dziļumu un intensitāti.
5. Gatavojot sautējumu, nesteidzieties. Pieredzējuši pavāri joko, ka, gatavojot sautējumu, vissvarīgākais ir būt pacietīgam. Gatavojiet to pāris stundas uz lēnas uguns, lai dažādās sastāvdaļas varētu sajaukties, gaļa un citas piedevas mīkstinātos un tiktu iegūta vislabākā garša.
6. Nepārvāriet dārzeņus. Lai gan minējām, ka jebkura laba sautējuma recepte prasīs zināmu laiku, nesāciet gatavot dārzeņus pārāk agri. Vispirms ievietojiet katlā cietākos dārzeņus, piemēram, burkānus un kartupeļus, jo tiem būs nepieciešams visvairāk laika, lai tie kļūtu mīksti. Mīkstākus dārzeņus, piemēram, zirņus vai zaļumus, pievienojiet sautējuma beigās, lai dārzeņi nekļūtu pārāk mīksti. Tas nodrošinās, ka visi dārzeņi būs perfekti pagatavoti, vienlaikus saglabājot to formu un patīkamu tekstūru.