
Sastāvdaļas:
11 g sausa rauga;
700 g kviešu miltu;
80 g cukura;
Šķipsniņa sāls;
220 ml piena;
2 olas;
4 olu dzeltenumi;
80 g kausēta sviesta;
150 g sukādes;
70 g šokolādes pilienu;
5–6 pilieni vaniļas.
Gatavošana:
Izšķīdiniet raugu siltā pienā, atstājiet siltumā uz 10–15 min.
Dzeltenumus un olas sakuliet ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un dubultojas tās tilpums, tad pievienojiet vaniļu un sāli.
Miltiem pievienojiet cukuru un šokolādes skaidiņas un samaisa. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas un maisiet ar virtuves kombainu 8–10 minūtes.
Mīklai jābūt mīkstai un elastīgai, tai nedrīkst lipt pie bļodas malām. Tad pārklājiet bļodu ar pārtikas plēvi un turiet siltumā, līdz dubultojas maisījuma tilpums (1–2 stundas).
Pēc iespējas plānāk izrullējiet taisnstūrveida loksni, pēc tam to satiniet rullī. Pārgrieziet uz pusēm, tad iegūtās divas sloksnes sagrieziet katru uz pusēm. Nopiniet no divām sloksnēm aukliņu. Abas iegūtās aukliņas sapiniet kopā.
Ielieciet savīto pīni ar sviestu ieziestā “Grand Feu” katlā un karsējiet, līdz pacelsies dubultā apmērā. Cepiet 40–50 minūtes 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī.