
Putna gaļas receptes
“Grand Feu” recepšu katalogā ir iekļautas pārbaudītas un daudzveidīgas mājputnu gaļas receptes gan ikdienai, gan īpašiem gadījumiem.
Mēs esam izvēlējušies dažādus mājputnu gaļas ēdienus, lai apmierinātu ikviena gaumi – no aromātiskiem vistas spārniņiem līdz austrumu ēdieniem, steikiem un pārbaudītiem veidiem, kā sulīgi izcept veselu putnu.
Mājputnu gaļas gatavošana ir vēl vienkāršāka ar uzticamajiem “Grand Feu” traukiem – laiks atrotīt piedurknes, gatavot, eksperimentēt un baudīt gardus mājputnu gaļas ēdienus. Izmantojot šīs receptes un rīkus, jūs savā virtuvē radīsiet garšu svētkus, kas iepriecinās pat visprasīgākos gardēžus!
Eksperta padoms: kā gatavot un pagatavot dažādas vistas daļas?
Vistas gaļas receptes ir pārsteidzoši daudzveidīgas un piemērotas visiem gadījumiem. Diemžēl ne visi zina, kā pareizi pagatavot dažādas šīs gaļas daļas. Šeit ir sniegti daži noderīgi padomi:
Vistas krūtiņa
Vistas krūtiņas gaļu ar gaļas āmuru vai rulli līdz viendabīgam biezumam. Tas nodrošinās vienmērīgu krūtiņas pagatavošanu: plānākās daļas neizžūs un gaļa saglabāsies sulīga.
Pirms cepšanas 15–30 minūtes mērcējiet vistas krūtiņas vienkāršā sālījumā (ūdenim pievienojiet sāli un nedaudz cukura). Tas palīdzēs gaļai saglabāt mitrumu un uzlabos ēdiena garšu.
Tā kā vistas krūtiņas gaļai ir tendence izžūt, pirms ievietošanas pannā to no abām pusēs ierīvējiet ar iecienītām garšvielām un cepiet gaļu 4–5 minūtes (no katras puses) uz vidējas uguns. Pēc tam pannu pārklājiet un uz lēnas uguns vāriet vēl 10 minūtes.
Vistas stilbiņi
Laba marināde uzlabo vistas stilbiņu garšu. Jūs varat izvēlēties jogurta un garšvielu maisījumu vai vienkāršu olīveļļu, svaigu ķiploku un garšaugus. Marinējiet stilbiņus vismaz 30 minūtes, vēlams uz nakti, lai garša būtu vēl labāka
Vistas stilbiņi ir ideāli piemēroti lēnai gatavošanai, tāpēc izmantojiet šo gaļu sautējumos. Gaļu vāriet uz lēnas uguns, līdz tā kļūst mīksta un sulīga.
Vistas stilbiņi ir lieliski piemēroti grilēšanai. Pirms tam tos marinējiet, lai tie būtu vēl aromātiskāki. Cepiet vidējā karstumā, laiku pa laikam pagriežot, lai augšstilbiem no ārpuses būtu karamelizēta garoziņa, bet iekšpusē tie būtu mīksti un sulīgi.
Vistas spārniņi
Pusstundu pirms cepšanas vistas spārniņus ierīvējiet ar garšvielām. Ideāli der sāls, piparu, paprikas, ķiploku pulvera un Kajēnas piparu maisījums. Pusstundas laikā garšvielas iesūksies spārniņos, un ēdiens iegūs intensīvāku aromātu un garšu.
Lai gan spārniņus bieži cep karstā eļļā, ir vērts izvēlēties veselīgāku pagatavošanas metodi: ievietojiet tos čuguna pannā un ielieciet 220 °C cepeškrāsnī uz aptuveni 40–45 minūtēm. Kad būs pagājusi puse no gatavošanas laika, apgrieziet spārniņus, lai nodrošinātu vienmērīgu apbrūnēšanu un kraukšķīgumu.
Pēc cepšanas vistas gaļu var pārliet ar savu iecienīto mērci. Spārniņus lieliski papildina čili, saldskābā, bārbekjū vai medus un sinepju mērce.
Izmantojiet šos padomus, lai vienkāršus vistas gaļas ēdienus padarītu vēl garšīgākus!