
Sastāvdaļas:
1 lauru lapa;
1 sasmalcināts sīpols;
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas;
1 glāze sasmalcinātu pētersīļu;
¼ tējkarotes sasmalcināta rozmarīna;
¼ tējkarotes sasmalcināta timiāna;
1/3 glāzes tomātu pastas;
3 glāzes buljona;
½ tējkarotes sāls;
3 karotes olīveļļas;
¼ glāzes grauzdētu mizotu lazdu riekstu;
2 vai 3 bundžas sviesta pupiņu.
Gatavošana:
Izmantojot mikseri, sasmalciniet vienu ķiploka daiviņu, riekstus un pētersīļus līdz viendabīgai masai. Šajā masā pievienojiet nedaudz olīveļļas un sāli (Picada pagatavota).
Katlā ielejiet olīveļļu un apcepiet sīpolus. Kad sīpoli ir kļuvuši mīksti, apcepiniet ķiplokus, rozmarīnu un timiānu. Pievienojiet tomātu pastu un iztvaicējiet šķidrumu.
Pievienojiet pupiņas, ielejiet buljonu, pievienojiet lauru lapu un sāli. Atstājiet visu vārīties uz 20–30 min.
Ar kausu pasmeliet 1 glāzi zupas un miksera palīdzību sasmalciniet tajā pupiņas. Pēc tam to ielejiet atpakaļ un samaisiet.
Pievienojiet zupai daļu Picada biezeņa un samaisiet.