
Sastāvdaļas:
12 pīles kājiņu;
700 g cūkgaļas tauku;
400 g pīles gaļas tauku;
Sāls, maltie pipari, paprikas pulveris, rozmarīns, timiāns, ķiploki;
Svaigs rozmarīns un timiāns;
Lauru lapas;
Dažas ķiploka daiviņas;
Piparu graudiņi (smaržīgie un melnie).
Gatavošana:
Pīles kājas pārkaisiet ar sāli, pipariem, paprikas pulveri, kaltētu rozmarīnu un timiānu un sasmalcinātu ķiploku. Labi ierīvējiet garšvielas un atstājiet marinēties vismaz uz 12 stundām
Pīles kājas ievietojiet sautējamā katlā, pārlejiet ar izkausētajiem pīles un cūkgaļas taukiem (var izmantot tikai cūkgaļu), pievienojiet rozmarīna zariņu, timiānu, dažas ķiploka daiviņas, lauru lapu un piparu graudiņus.
Pārklājiet sautēšanas traku ar vāku, ievietojiet to cepeškrāsnī 80 °C temperatūrā un sautējiet apmēram 6 stundas. Pēc tam izslēdz cepeškrāsni un atstājiet to vēl uz pāris stundām vai līdz pilnīgai atdzišanai. Šādi pagatavotu pīli var arī uzglabāt taukos, pēc vajadzības izņemt un pagatavot.
Ievietojiet kājas cepšanas traukā, kurā ieklāts cepšanas papīrs, un cepiet 180 °C cepeškrāsnī apmēram 15 min., līdz tās kļūst brūnas. Stilbus var arī apcept uz pannas.
Pasniedziet ar vīnā vārītiem bumbieriem, pastinaku krēmu vai iecienītāko piedevu.
Recepte: Aurimeļa virtuve