Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Sastāvdaļas:

5 olu baltumi;
250 g cukura;
1 tējk. kartupeļu cietes;
1 tējk. 9 % etiķis;

Krēmam:
150 ml Mascarpone krēms;
150 ml. 30 % krējuma;
2 ēdamk. cukura;
1 citrons;
Mīļākās ogas.

Gatavošana:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 120 °C. “Grand Feu” katlā ielieciet no cepamā papīra izgrieztu apli.

Sakuliet olu baltumus istabas temperatūrā virtuves kombainā līdz pūkainai masai, pēc tam pa daļām pievienojiet cukuru, nepārstājot kult. Kuliet olu baltumus, līdz tie kļūst stingri un neizkrīt, kad bļoda tiek apgriezta. Izmantojot virtuves kombainu, tam vajadzētu aizņemt 10–15 minūtes.

Pievienojiet cieti un etiķi un vēl dažas minūtes kuliet visu kopā, līdz maisījums kļūst spīdīgs un stingrs, tad tas ir gatavs žāvēšanai.

Ievietojiet lāpstiņu katlā, formējot tā, lai malas nepieskartos sieniņām. Pa vidu izveidojiet nelielu iedobumu.

Kad mīkla ir izveidota, ievietojiet to cepeškrāsnī un žāvējiet 40 minūtes, pēc tam samaziniet temperatūru līdz 100 °C un žāvējiet vēl 3 stundas.

Ar virtuves kombainu apmēram 5 minūtes saputojiet krējumu ar maskarpones krēmu un cukuru. Izspiediet pusi citrona sulas un sarīvējiet miziņu.

Tieši pirms pasniegšanas pievienojiet krējumu morengai. Dekorējiet ar savām iecienītākajām ogām.