
Sastāvdaļas:
12 makaronu ligzdiņas (Tagliatelle);
300 g maltas gaļas;
1 sīpols;
2 ķiploka daiviņas;
Sāls, pipari;
Mērcei:
1 sīpols;
2 ēdamk. sviests;
1 ēdamk. milti;
1 ēdamk. sinepes;
3 ēdamk. tomātu mērce;
200 ml krējuma;
3–4 ķiploka daiviņas;
Rīvēts siers;
Zaļumi.
Gatavošana:
Pildījuma malto gaļu labi sajauciet ar sasmalcinātu sīpolu, ķiplokiem un garšvielām.
Ar šo maisījumu pildiet nevārītas makaronu ligzdiņas.
Pannā izkausējiet sviestu un apcepiet smalki sagrieztu sīpolu, pievienojiet miltus un, maisot, apcepiet apmēram 1 minūti. Pievienojiet sinepes, tomātu mērci, krējumu un uzvāriet.
Mērci ielejiet “Grand Feu” cepšanas traukā un ievietojiet ligzdiņas mērcē, pārāk cieši nespiežot kopā.
Līdz ligzdiņu augšai pielejiet buljonu vai ūdeni, pievienojiet pēc garšas sāli, ieberiet rupji sasmalcinātus ķiplokus.
Cepiet 180 °C cepeškrāsnī 40 minūtes. 10 min. Kad cepšana ir pabeigta, pārkaisiet ar rīvētu sieru un zaļumiem.