Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Sastāvdaļas:

100 % kviešu milti;
65 % ūdens (silts);

33 % aktīvā rauga;
2,25 % sāls.

Gatavošana:

Mīciet mīklu bez sāls un atstājiet 30 minūtes autolīzei.

Iejauc sāli un atstājiet atpūsties vēl 30 minūtes.

Pirmā fermentācija ilgst 2–3 st., kuru laikā ik pēc 30 minūtēm mīklu lociet: ar abām rokām paceliet mīklas malu, cenšoties to saplacināt, un salociet to uz iekšu kā rulli. Šādā veidā lociet no četrām malām kā aploksni. Pēc pēdējās locīšanas izveidojiet pagaidu formu un ļaujiet tai atpūsties 15 minūtes.

Izveidojiet galīgo formu – klaipu.

Otrā fermentācija/raudzēšana: 1–2 st.

Cepiet 240 °C temperatūrā uzkarsētā “Grand Feu” katlā cepeškrāsnī, pirmās 20 minūtes ar vāku, pēc tam 210 °C bez vāka.

Pirms griešanas pilnībā atdzesējiet.