Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Liellopa gaļas receptes

Ja meklējat jaunus un aizraujošus veidus, kā iekļaut liellopu gaļu savā ēdienkartē, “Grand Feu” recepšu sadaļa ir lieliska vieta, kur smelties idejas.

Piedāvājam liellopu gaļas ēdienus jebkurai gaumei gan ikdienai, gan īpašiem gadījumiem. No sulīga nogatavināta steika, atsvaidzinoša tartara un aromātiskām ribiņām līdz klasiskam liellopa gaļas steikam, gardām kotletēm vai sautējumiem – katra recepte atklāj liellopu gaļas garšas jaunā veidā.

Atklājiet dažādus liellopu gaļas pagatavošanas veidus – pienācis laiks ļaut jūsu kulinārijas prasmēm uzmirdzēt ar “Grand Feu”.

Padomi liellopu gaļas ēdienu baudīšanai

Dalāmies ar 4 praktiskiem padomiem, kuri noderēs, gatavojot jebkādus liellopu gaļas ēdienus:

Nedaudz marinējiet gaļu
Liellopa gaļas ēdienu vēl vairāk uzlabosiet, ja iepriekš gaļai pievienosiet garšvielas un viegli marinēsiet. Marinēšanai var pagatavot maisījumu no sāls, pipariem, ķiplokiem un garšaugiem, piemēram, rozmarīna, timiāna un bazilika. Liellopa gaļas marinādei ieteicams izvēlēties skābākas sastāvdaļas, piemēram, ābolu sidra etiķi, laima, apelsīnu vai citu citrusaugļu sulas. Maigais skābums marinādē patīkami kontrastē ar sezama vai avokado eļļu, medu vai agaves sīrupu. Pirms gatavošanas atstājiet liellopu gaļu marinādē, lai gaļa mīkstinātos un izceltos tās maigā garša un aromāts.


Rūpīgi izvēlieties gatavojamās gaļas daļas
Piemēram, ja vēlaties gatavot termiski neapstrādātas liellopu gaļas ēdienu, iesakām izvēlēties liellopu gaļas muguras daļu. Liellopu gaļas šķiņķis labi atklāsies, gatavojot steiku, bet pavēderes daļa vai bekons – gatavojot hamburgerus vai kotletes. Savukārt, sautējot liellopu gaļu vai gatavojot zupu, izmantojiet lāpstiņu gabaliņus: lēni vārot, tie iegūs patīkamu tekstūru un garšu.


Liellopu gaļas ēdieniem izvēlieties čuguna traukus.
Vārot, sautējot, uz plīts vai ugunskura cepot liellopu gaļu, iesakām izmantot izturīgos, ilgi kalpojošos un ļoti praktiskos čuguna traukus – katlus, pannas, sautēšanas traukus. Šie trauki vienmērīgi sadala karstumu, nodrošinot optimālu karstumu un padarot gaļu ideāli gatavu: karamelizētu no ārpuses, maigu un mīkstu no iekšpuses. Čuguna trauki ir ļoti universāli un viegli kopjami. Tie saglabā vairāk uzturvielu gaļā un dārzeņos, turklāt tiem nav nepieciešams daudz eļļas, padarot ēdienu ne tikai aromātiskāku un garšīgāku, bet arī veselīgāku.


Liellopu gaļu sautējiet pāris stundas
Vai interesē veselīgi, lēni gatavoti liellopu gaļas ēdieni? Neatkarīgi no tā, kādu sautējumu gatavojat, zelta likums ir liellopu gaļu uz lēnas uguns vāriet apmēram 2 stundas. Tas ļaus gaļai mīkstināties un dažādajām sautējumā esošajām sastāvdaļām un garšvielām savstarpēji sajaukties.