Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Sastāvdaļas:

3 kg kartupeļu;
1 cūkas stilbs bez kauliem;
200 g cūkgaļas bekons;
250 ml krējuma;
1 ola;

Sāls, pipari;
Lauru lapa;
Ķiploki;
Sīpoli.

Gatavošana:

“Grand Feu” katlā vakarā vāriet cūkas stilbu ar lauru lapu, sāli, pipariem, sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām. Kad ir atdzisis, sagrieziet gabaliņos.

Uz pannas apcepiet kubiciņos sagrieztu bekonu un, kamēr tas vēl karsts, ar visiem iegūtajiem taukiem pievienojiet rīvētajiem kartupeļiem. Pievienojiet krējumu, kas uzsildīts līdz vārīšanās temperatūrai, olu, pievienojiet sāli un piparus, pievienojiet gaļu un labi samaisiet.

Izklājiet “Grand Feu” katlu ar cepamo papīru, apsmidziniet to ar eļļu (šādā veidā varēsiet pa tiešo novietot kugeli uz servēšanas paplātes un saglabāt kraukšķīgo garozu neskartu) un pievienojiet rīvēto masu.

Cepiet grilā, kas iepriekš uzkarsēts līdz 160 °C, uz netiešas uguns ar cepamo akmeni, vai cepeškrāsnī 1,5 stundas pārklātu un tik pat ilgi nepārklātu.