Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Sastāvdaļas:

500 g kviešu miltu;
180 ml istabas temperatūras paniņu;
60 ml silta ūdens;
2 olas;
100 g cukura;
85 g nesālīta sviesta;
1 ēdamk. sausa rauga;
1 tējk. sāls;
0,5 tējk. vaniļas ekstrakta;

Įdarui:
85 g. nesūdyto sviesto;
210 g. rudojo cukraus;
13 g. cinamono;

 

Krējuma pildījumam:
190 g pūdercukura;
56 g nesālīta sviesta;
80 g “Philadelphia” smērējamā siera;
0,5 tējk. vaniļas ekstrakta.

Gatavošana:

Ielej ūdeni bļodā, pievienojiet raugu un pusi tējkarotes cukura. Izmaisiet un atstājiet uz 5–10 minūtēm atpūsties.

Maisījumam pievienojiet paniņas, ieputojiet olas, pievienojiet pusi glāzes cukura un šķipsniņu sāls. Pievienojiet vaniļas ekstraktu un ielejiet izkausēto sviestu. Visu sajauciet ar elektrisko mikseri līdz viendabīgai masai. Pievienojiet miltus un mīciet mīklu, maisot 6–8 minūtes. Mīklai nevajadzētu lipt pie bļodas malām, tāpēc, ja nepieciešams, varat pievienot vēl nedaudz miltu.

Pārvietojiet mīklu ar eļļu ieziestā traukā, pārklājiet ar pārtikas plēvi un atstājiet siltā vietā uz 1–2 stundām, līdz mīkla ir uzrūgusi un dubultojusies.

Izvelciet mīklu taisnstūra formā uz galda virsmas, kas apbārstīta ar miltiem. Vienmērīgi izklājiet sviestu pa visu virsmu.

Nelielā bļodiņā samaisiet brūno cukuru ar kanēli un pārkaisiet ar to mīklu.

Satiniet mīklu ar taisnstūra garo malu, stingri saspiežot, lai nepaliktu gaisa. Ar asu nazi sagrieziet mīklu 12 vienādās daļās un izkārtojiet rullīšus “Grand Feu” cepamajā traukā, kas ieziests ar sviestu.

Pārklājiet ar pārtikas plēvi un atstājiet nostāvēties uz 1–2 stundām. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C un cepiet smalkmaizītes 20–25 minūtes.

Tikmēr ar elektrisko rokas mikseri līdz gludai masai saputojiet sviestu un krējuma sieru, pievienojiet vaniļas ekstraktu un pūdercukuru un vēlreiz labi samaisiet.

Uzlejiet glazūru uz uzceptajām smalkmaizītēm un pasniedz siltas.