
Sastāvdaļas:
Mīklai:
400 g miltu;
1 glāze piena;
1 ola;
7 karotes eļļas;
20 g svaiga rauga;
1 tējk. cukura;
1 tējk. sāls;
Gaļas pildījumam:
300 g maltas cūkgaļas;
1 vidēji liels sīpols;
Sāls, pipari;
Plaušu pildījumam:
300 g vārītu plaušu;
1 liels sīpols;
Ghee sviests;
Cukurs;
Sāls, pipari;
1–2 ēdamk. krējuma.
Gatavošana:
Pienu uzkarsējiet līdz istabas temperatūrai un samaisiet ar cukuru un raugu. Pārsedziet un pagaidiet, līdz izveidojas “cepurīte” (~10 minūtes). Tad pievienojiet olu.
Lielajā bļodā izsijājiet miltus un sāli, pievienojiet eļļu un pienu ar raugu. Labi samaisiet. Svarīgi miltus nepārpildīt! Mīklai jābūt ļoti mīkstai, pat lipīgai. Mīklas virsmu viegli pārkaisiet ar miltiem, apsedziet un ļaujiet mīklai pacelties.
Sagatavojiet pildījumu. Labi samaisiet malto gaļu, rīvētu sīpolu, cukuru, sāli un piparus.
Lai pagatavotu plaušu pildījumu, apcepiet sīpolu, pievienojiet maltas plaušas, garšvielas, maisot apcepiet un pievienojiet krējumu. Atdzesējiet.
Pēc tam, kad mīkla ir uzrūgusi, to viegli samīciet. Apkaisiet galdu ar nedaudz miltu, nogrieziet nelielus mīklas gabaliņus, izrullējiet tos (0,5 cm biezumā) un lieciet uz tiem tējkaroti sagatavotā pildījuma. Ar tējkaroti saplaciniet pildījumu, lai pildījums nebūtu biezs un ātrāk izceptos.
Sakļaujiet mīklas malas kopā, atstājot nelielu caurumu augšpusē.
Ielejiet eļļu “Grand Feu” katlā un uzkarsējiet to. Tad samaziniet karstumu un sāciet gatavot kūciņas.