
Sastāvdaļas:
3 āboli;
1 ola;
2 glāzes miltu;
1 glāze piena;
100 g cukura;
Šķipsniņa sāls;
1 tējk. kanēļa;
1 tējk. BERIU cepešu garšviela;
1 tējk. cepamā pulvera;
Eļļa cepšanai.
Gatavošana:
Nomazgājiet ābolus, nomizojiet mizu un izgrieziet sēklas. Sagrieziet ābolus 1 cm biezos gredzenos.
Bļodā samaisiet olu, cukuru, garšvielas un šķipsniņu sāls. Samaisiet līdz viendabīgai masai.
Iejauc miltus, cepamo pulveri un kanēli. Maisiet, līdz mīkla kļūst bieza, pievienojiet pienu un samaisiet. Mīklas konsistencei jābūt tādai, lai varētu mērcēt ābolu gredzentiņus.
Uzkarsējiet eļļu uz vidēja karstuma. Iemērciet ābolu riņķus mīklā, lai tie labi pārklājas, un ievietojiet tos karstā eļļā. Cepiet, līdz gredzeni no abām pusēm kļūst zeltaini brūni (apmēram 2–3 minūtes no katras puses). Izvelciet gredzenus un novietojiet tos uz papīra dvieļa, lai uzsūktu lieko eļļu.
Virsmu var pārkaisīt ar pūdercukuru vai apliet ar karameli.