Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Sastāvdaļas:

600 g lazanjas makaronu loksnes;
800 g maltas liellopa gaļas;
700 g mocarellas siera;
100 g cietā siera;
60 g Edam siera;
2 sīpoli;
3 kārbas konservētu tomātu;
5–7 ķiploka daiviņas;
1 l ūdens;
6 ēdamk. olīveļļas;
Saišķis svaigu pētersīļu;

Šķipsna sāls;
1 tējk. sarkano piparu pulvera;
1 tējk. maltu melno piparu;
2 tējk. kaltēta bazilika;
2 tējk. kaltēta oregano;
Bešameļa mērcei:
70 g sviesta;
4 ēdamk. miltu;
800 ml piena;
1 tējk. sāls;
0,5 tējk. muskatrieksta.

Gatavošana:

Sagrieziet sīpolus un apcepiet tos “Grand Feu” katliņā. Pievienojiet sasmalcinātas ķiploku daiviņas un apcepiet kopā ar sīpoliem. Pievienojiet 3 karotes olīveļļas un samaisiet.

Pievienojiet malto gaļu un visu apcepiet. Pievienojiet sāli, sarkano čili pulveri, žāvētu baziliku, raudeni un melnos piparus. Pievienojiet 2 bundžas sasmalcinātu tomātu, pielejiet ūdeni un visu uzvāriet. Pārsedziet ar vāku un uz lēnas uguns vāriet 2 stundas.

Pa to laiku pagatavojiet Bešameles mērci. Katlā izkausējiet sviestu, pievienojiet miltus, samaisiet un, maisot, pievienojiet pienu. Pievienojiet sāli un maltu muskatriekstu.

2 minūtes vāriet lazanjas loksnes sālītā ūdenī.

Cepšanas trauka vai 5 litru liela katla dibenu pārklājiet ar atlikušajiem sagrieztajiem tomātiem un pārlejiet ar 3 ēdamkarotēm olīveļļas. Izkārtojiet kārtu lapu, pievienojiet gaļas pildījumu, pārkaisiet ar svaigiem pētersīļiem, sarīvējiet cieto sieru un pārlejiet ar Bešameles mērci. Izkārtojiet šķēlēs sagrieztu mocarellas sieru.

Atkārtojiet slāņu izkārtojumu tādā pašā secībā. Pēdējo kārtu pabeidziet ar gaļas un Bešameles mērces kārtu, virsū pārkaisiet Edama sieru un uzliek mocarellas siera šķēles.

Cepiet cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā apmēram 60 minūtes. Ja cepat katlā, pēc 5 minūtēm noņemiet vāku un apgrauzdējiet.