
Sastāvdaļas:
5 kukurūzas cāļi;
5 ēdamk. istabas temperatūras sviesto;
1 ēdamk. sasmalcinātas svaigas salvijas;
1 ēdamk. sasmalcināts svaiga timiāna;
2 tējk. sasmalcināts svaigs rozmarīns;
Sāls un malti melnie pipari;
3 ēdamk. milti;
0,5 glāzes sausa baltvīna;
3,5 glāzes vistas buljona;
Savvaļas rīsu pildījumam:
¾ glāzes savvaļas rīsu;
2 ēdamk. nesālīta sviesta;
2 smalcinātu šalotes sīpolu;
2 burkānu;
Pāris selerijas kārtiņu;
1 ēdamk. smalcinātas svaigās salvijas;
3 ēdamk. žāvētu ķiršu;
3 ēdamk. karija riekstu;
2 ēdamk. smalcinātu pērtersīļu;
1 ēdamk. sarkanvīna etiķis.
Gatavošana:
Nelielā bļodā saberziet kopā 5 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkaroti salvijas, timiāna, rozmarīna, ½ tējkarotes sāls un ¼ tējkarotes piparu. Ierīvējiet cāļus iekšpusē, ārpusē un zem ādas.
Uzvāriet ūdeni vidēji lielā “Grand Feu” katlā. Pievienojiet rīsus, uzvāriet, samaziniet karstumu līdz minimumam, pārklājiet un vāriet, līdz rīsi ir izvārīti un ir irdeni, apmēram 30 minūtes.
Uzkarsējiet 2 ēdamkarotes sviesta, pievienojiet ķiplokus, burkānus un seleriju, pievienojiet ¼ tējkarotes sāls un šķipsniņu piparu, cepiet, līdz dārzeņi kļūst mīksti, un iemaisiet salvijas lapas.
Pievienojiet vārītus rīsus, ķiršus, pētersīļus un etiķi, samaziniet temperatūru līdz zemai un vāriet, līdz sasilst. Noņemiet no uguns un iemaisiet sasmalcinātus riekstus.
Piepildiet katras vistas iekšpusi ar pildījumu un sasieniet kājas kopā ar virtuves auklu.
Ievietojiet cāļus “Grand Feu” ovālajā katlā, pievienojiet buljonu, caur sietiņu izkāstus cepšanas rezultātā radušos taukus un vīnu, uzvāriet.
Samaziniet karstumu līdz vidējam un vāriet uz lēnas uguns 40 minūtes. Nosmeliet glāzi mērces, iemaisiet tajā miltus un ielejiet to atpakaļ katlā. Sautējiet, līdz sabiezē, 5–8 minūtes.