Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Laipni lūgti Grand feu e-veikalā!

Sastāvdaļas:

1 kg maltas cūkgaļas;
1 ola;
1 liels sīpols;
2 ķiploka daiviņas;
4 šķēles sviestmaižu baltmaizes;
Sāls, pipari, ķimenes, kūpinātas paprikas pulveris;
100 g krējuma vai piena;
Milti rīvēšanai;
Eļļa cepšanai.

Mērcei:
1 burkāns;
1 sīpols;
2 selerijas kātiņi;
2 ķiploka daiviņas;
0,5 l krējuma;
0,5 l buljona;
1 ēdamk. miltu;
Olīveļļa cepšanai;
Sāls, pipari, garšvielu maisījums.

Gatavošana:

Mērces pagatavošana:

Ielejiet katlā olīveļļu un apcepiet tajā sasmalcinātus dārzeņus, kad dārzeņi apcepušies, pievienojiet ēdamkaroti miltu un labi samaisiet.

Pievienojiet buljonu, krējumu, sāli, piparus un garšvielas un visu labi samaisiet. Uzkarsējiet, līdz mērce sāk sabiezēt.

Kotlešu gatavošana:

No sviestmaižu maizes nogrieziet garoziņu un pārlejiet maizi ar krējumu vai pienu. Mīkstinātu maizi saberziet ar dakšiņu.

Ievietojiet bļodā malto cūkgaļu, izmērcēto maizi, iesitiet olas, rīvētu sīpolu, sasmalcinātu ķiploku, pievienojiet sāli, piparus, ķimenes un kūpinātas paprikas pulveri. Visu labi samaisiet un vairākas reizes pamētājiet bļodā.

Ar mitrām rokām veidojiet kotletes, apvāļājiet tos miltos un apcepiet pannā ar uzkarsētu eļļu, līdz tie skaisti apgrauzdējas. Salieciet kotletes mērcē un ievietojiet cepeškrāsnī. Cepiet 170 °C cepeškrāsnī apmēram 30 min.

Recepte: Aurimeļa virtuvīte.