
Sastāvdaļas:
500 g liellopa antrekota;
3 lieli sīpoli;
1 glāze ūdens (ja nepieciešams);
3 ēdamk. karotes sviesta;
2 ēdamk. tomātu pastas;
1 tējk. sinepju;
Kūpinātas paprikas pulveris;
Milti;
Sāls, melnā.
Gatavošana:
Liellopu gaļu sagrieziet šķērsvirzienā pret muskuli apmēram 0,5 cm gabaliņos, pēc tam 3–4 cm garās strēmelēs.
Apberiet ar sāli, pipariem un paprikas pulveri un apviļājiet miltos.
Sīpolus sasmalciniet spalviņās, kopā sīpola daudzumam jābūt apmēram 40 % no kopējā gaļas apjoma.
Uzkarsējiet grilu, uz kura jābūt neliels daudzums ogļu. Ievietojiet trauku turētājā.
Uzkarsētā “Grand Feu” katlā ielieciet sviestu un, kad tas ir uzkarsis, pievienojiet liellopu gaļu. Apcepiet gaļu, tad pievienojiet sīpolus, samaisiet un cepiet ar uzliktu vāku, līdz radies šķidrums pilnībā iztvaiko Gatavošanas laikā karstums nedrīkst būt liels, labi sakarsēts katls labi sadala siltumu.
Atveriet vāku un laiku pa laikam samaisiet, lai tvaika pilieni, kas uzkrājas uz vāka, nokristu uz sīpoliem un gaļas.
Apmēram pēc 30 minūtēm (tas ir pietiekami izturētai liellopu gaļai), kad gaļa būs mīksta, sīpolu būs palicis pavisam nedaudz, un no tiem izveidosies bieza, brīnišķīga mērce.
Ja jums šķiet, ka vēl ir jāturpina vārīt un šķidruma ir par maz, varat pievienot nedaudz karsta buljona vai ūdens. Dariet to tikai tad, kad šķidruma katlā vairs nav!
Kad gaļa kļūst mīksta, pievienojiet tomātu biezeni un sinepes.
Pievienojiet sāli un piparus un samaisiet.
Pasniedz ar kartupeļu biezeni un marinētiem gurķiem.